ILIM VE IRFAN | Ocak | 2020 | KÖSELER | Okunma: 693
Dergimizin Almanya temsilciligi tarafindan, 24 Aralik Sali günü Düsseldorf’ta düzenlenen dört dildeki Muhabbet Mevlidi programi, ülkede yasayan Müslümanlar tarafindan büyük ilgi gördü. Islam Peygamberini ve programin içerigini merak eden Alman misafirlerin de takip ettigi programa yaklasik iki bin kisi katildi. Programda Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Baskonsoloslugu Din Hizmetleri Atasesi Mustafa Akpinar, Avrupa Türk Islam Birligi Kuzey Ren-Vestfalya Bölge Baskani Mehmet Arslan’in da aralarinda oldugu çok sayida dernek baskani ve sivil toplum örgütü yöneticisi de hazir bulundu.
Istanbul Fatih Camii Imam Hatibi Kurra Hafiz Bünyamin Topçuoglu’nun Kur’an-i Kerim ziyafeti ile baslayan program, okunan Arapça, Türkçe ve Kürtçe mevlitlerle ve kasidelerle devam etti. Bu üç dil haricinde, diger bütün dilleri temsilen Makedonca bir kaside okundu.
Programin hatipleri yaptiklari konusmalarda, “Kur’an’in ögrettigi Peygamber bilinci, ilmin önemi, alimlerin degeri, kadin haklari, medeniyet, hayvanlara dahi merhamet, batili entellektüellerin Efendimize bakisi” gibi konularda dikkat çekici önemli mesajlar verdiler.
Her sene Aralik sonlarinda icra edilen Muhabbet Mevlidi programi Peygamberimize karsi bir muhabbete ve Müslümanlarin gönülden kucaklasmasina vesile oldugu için Avrupa’daki Müslümanlardan yogun ilgi görüyor.

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016