DR. IBRAHIM TOZLU | Temmuz | 2018 | KÖSELER | Okunma: 1308
Babasi Yasir, kaybolan kardesini aramak üzere Yemen’den yola çikip Mekke’ye gelince burada Sümeyye adli bir cariye ile evlenmisti. O günler, Hazret-i Peygamberin Darü’l-Erkam’da Islam’i teblig etmeye basladigi kutlu zamanlardi. Erkam’in evinde Müslüman olup Islam’a girdigini ilan eden ilk yedi kisi içindeydi Yasir ailesi.
Önce annesi Sümeyye, ardindan babasi Yasir, Islam’in ilk sehitleri oldu. Ammar, ailesinin din adina maruz kaldigi iskencelere sahit olmustu. Onun için tevhid, gözlerinin gördügünü kalbi yalanlamayacak derecede ali bir iman demekti. Maruz kaldigi iskenceler yüzünden Efendimize (sas) gelip zaman zaman dua talep ederdi. Ilk günden bu yana hiçbir namazi, cihadi terk etmedi. Hatta Medine’de bir sefer sirasinda ihtilam olunca yikanmak için su bulamamis ve toprakta yuvarlanmak suretiyle abdest almis, sonra namazini kilmisti. Neden sonra Efendimize (sas) konuyu arz edince teyemmüm etmesinin yeterli olacagini ögrenmisti. (Buhari, Teyemmüm, 8)
Ammar bin Yasir (ra), Hazret-i Ali’nin halifeligi sirasinda Siffin savasinda 657 senesinde doksan üç yasindayken sehadete vasil oluncaya degin pek çok hadis rivayet etti.

(Yazinin devami Ilim ve Irfan dergisinin Temmuz,2018 sayisinda.)

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016