ILIM VE IRFAN DERGISI | Kasım | 2012 | KÖSELER | Okunma: 2991
VEFATININ 7. SENE-I DEVRIYESINDE NAKSIBENDI-HAZNEVI TARIKATI MÜRSIDLERINDEN, BÜYÜK ISLAM ALIMI, SEHIDÜ'L-HAREMEYN SEYH MUHAMMED EL-HAZNEVI YAD EDILDI

Haznevi tarikatinin büyük mürsidlerinden Seyh Muhammed Haznevi, vefatinin sene-i devriyesinde dualarla yad edildi. 22 Ekim 2005'te, Medine-i Münevvere yakinlarinda e Ramazan ayinda geçirdigi trafik kazasinda alem-i bekaya göçen Muhammed Haznevi Hazretleri için Adana Mimar Sinan Kültür Merkezi’nde bir program düzenlendi. Yad toplantisindan, oglu ve halifesi Seyh Muhammed Muta’ Haznevi Hazretleri basta olmak üzere, çok sayida seveni ve müridi hazir bulundu. Kültür Merkezi’ni, iç alani da dahil olmak üzere hinca hinç dolduran binlerce Haznevi tarikati mensubu, hem merhum Seyh’i dua ve Fatihalarla andi, hem de mürsidleri Seyh Muhammed Muta’ Haznevi Hazretlerini yakindan görme ve sohbetlerini dinleme firsati yakaladi. Programa, sadece Türkiye’den degil, birçok Islam ülkesinden ve Avrupa’dan da katilim oldu.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan yad programindan, önce Harran Üniversitesi’nden Doç. Dr. Cüneyt Gökçe ardinda da Istanbul Imam-i Azam Camii emekli Imam-Hatibi Hüsnü Geçer birer konusma yaptilar. Gökçe hoca konusmasinda, merhum Seyh’in Müslümanlar için ifade ettigi öneme vurgu yaparken, Geçer hoca da tasavvufun toplum hayatinda üstlendigi hayati vazifeye dikkat çekti. Gökçe, yayinciligin irsad faaliyetlerindeki rolüne ve Ilim ve Irfan Dergisi’nin bu alandaki misyonuna da degindi.

Daha sonra kürsüye davet edilen Seyh’in oglu ve halifesi, Naksibendi-Haznevi tarikatinin hal-i hazirdaki mürsidi Seyh Muhammed Muta’ Haznevi, büyük ilgiyle takip edilen bir hitapta bulundu. Konusmasina tüm misafirlere ve katilimcilara bu organizasyonda hazir bulunduklari için tesekkür ederek baslayan Seyh Hazretleri, bu tür programlarla Müslümanlarin bir araya gelip kaynastigini ve buna vesile olduklari için de Allah’a hamd ettigini belirtti. Yaklasik bir saat süren konusmasinda Seyh Hazretleri, merhum Seyh’in tasavvuf alanindaki hizmetlerinden, ilme verdigi öneme kadar birçok konuya temas etti.

(Programda hitap eden Muhammed Muta’ Hazretlerinin konusmasinin genis kismi Ilim ve Irfan Dergisi Kasim 2012 sayisinda…)

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016