Aziz kardeslerim, gerçekten; seriat-i Muhammediye’nin ta kendisi olup yayilmasi ve korunmasi ugruna, merhum seyhimiz Muhammed Haznevi ve sadat-i kiramin hayatlarini feda ettikleri su parlak prensiplere insaf gözüyle baktigimiz; tüm halk kitleleri nezdinde kabul ve revaç görmesinin ve her türlü bidat, hurafe ve seriata aykiriliklardan korunmasinin sebebini arastirdigimiz takdirde baslica sebebin; sadat-i kiramin istikametli oluslarini ve seriat-i Muhammediye çizgisinde dosdogru yürümeleri oldugunu görürüz. Hakikaten seriat-i Muhammediye dogrultusunda istikametli olmak, yüce Allah’in insana ikram edecegi en büyük ve en kiymetli nimetlerdendir.
Kardeslerim, babam Seyh Hazretlerinden duydum; buyuruyordu ki: “Yüce Allah, kulunun iyiligini murat ettiginde; kurtulus, basari ve huzurunun oldugu hususlarda gönlünü açar ve bu kul dogal olarak tüm organlarini yüce Allah’i memnun edecek islerde kullanir. Basariya ulasmis mutlu insan odur ki herhangi bir ögüt isittiginde kalbi bu dogrultuda açilir ve bütün azalari bu ögüdün geregini yapmak için çaba sarf eder.” Tabiiki bunlar hidayete eren, basariya ulasan, dünya ve ahiret müjdesini hak eden kimselerdir. Nitekim yüce Allah buyuruyor ki: “Söylenenleri dinleyip de en güzeline uyan kullarimi müjdele! Iste Allah’in dogru yolu buldurdugu kimseler onlardir, asil akil izan sahipleri de yine onlardir.” (Zümer, 17-18)

(Yazinin tamami derginin Temmuz 2023 sayisinda.)

Muhterem Müslümanlar, acizane insanlara ögüt verecek ve onlari irsad edecek...

Çocuk fitratin en saf ve en temiz halidir. Bütün saflasma ve temizlenme süreçlerimizi çocuklasma süreci olarak da adlandirmak mümkün....

Ilim ve Irfan dergisinin Nisan 2024 sayisi yetimler dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016