IRFAN KAYNAGI | Aralık | 2022 | IRFAN KAYNAGI
Aziz kardeslerim, babam Seyh Hazretlerinden, “Sen razi olduktan sonra ya Rabbi, her sey çok kolay/ Ve ey kul, sen O’nun rizasini elde ettikten sonra her sey senin olur!” misralarini çokça dinlerdik. Yani sair demek istiyor ki: Ey Allah’im eger sen benden raziysan kaybettigim her sey benim için kolay olur. Sen benden razi olduktan sonra fakir olmusum, görme engelli olmusum, hasta olmusum, zulme maruz kalmisim; hiç umurumda degil. Hepsi benim için son derece basit olur. Senin rizani elde etmek için maruz kaldigim her sey benim için kolaylasir; dünyalar benim olur. Evet, kul Allah’in rizasini elde ettikten sonra her sey onun için kolaylasir, basitlestir. Sohbetin devaminda ise Seyh Hazretleri su noktaya dikkat çekiyor ve buyuruyordu ki: “Maalesef; üzülerek ifade edeyim ki Müslümanlarin çogu bu önemli durumun farkinda degiller. Örnegin; basit bir geçim sikintisi yasadiklarinda veya arzuladiklari bir mala sahip olamadiklarinda, tasarruflari altinda bag, bahçe, tarla göremediklerinde ya da herhangi bir göreve sahip olamadiklarinda her seyden mahrum birakildiklarini ve Allah’in gazabina maruz kaldiklarini düsünürler.
Hayir, sevgili kardeslerim; kesinlikle hayir! Unutulmasin ki, dünya geçici bir diyardir; süratle bitip tükenmeye dogru yol almaktadir. Akilli insan Allah’in rizasini elde etmeyi hedefleyen kimsedir. Bu yüzden sair der ki: Dünya, kisinin dinini elinden almadigi sürece/ Elde edemediklerinin hiçbir önemi yoktur; kisi zararda degildir.”
Yani demek istiyor ki, dünya kisinin elinden dinini almadiktan sonra diger kaybettiklerinin hiçbir ehemmiyeti yoktur. Allah kendisine dinini bahsettigi sürece gerisi kolaydir. Suna kesin inanmaliyiz ki aziz kardeslerim; insan, ölüm gelip çatmadan önce hayatinin, hastalanmadan önce sagliginin, yaslanmadan önce gençliginin, yoksullasmadan önce elindeki maddi imkanlarinin, mesguliyetin pençesine düsmeden önce zamaninin degerini bilse ve Allah’in rizasini elde etmek için gayret sarf etse insallah maksadina ulasir. Allah’in rizasini ve cennetini elde eder.

Yazinin tamami derginin 124. sayisinda.

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016