SAADETTIN ACAR | Mayıs | 2013 | BASLARKEN
Yayincilik, zevkli birçok tarafinin yanisira çok mesakkatli bir alandir. Zorlugunun önemli bir boyutu istikrar ve hep bir adim ileriye dogru gitmek mecburiyetinden kaynaklanir. Çitayi yükselttikçe onun asagisina düsmek artik bir basarisizlik kabul edilecektir. Istikrarli bir iyilesme ve periyoduna sadik kalarak okuyucuya ulasma zorunlulugu bir gölge gibi sizi takip eder çünkü.

Bu dergi Türkiye’deki su kadar derginin içinde bir dergi olarak var olmayi yeterli görmedi hiçbir zaman. Bir iddianin, bir davanin dergisi olmak, bunun yaninda yayincilik anlaminda da özgün bir tarz olusturmak bizim en büyük meselemiz oldu. Yayinlanan sekiz sayinin ardindan sunu rahatlikla söyleyebiliriz ki; Ilim ve Irfan dergisi artik ihtiyaç duyulan ve aranan bir dergi olmaya baslamistir. Bundan dolayi da Allah’a hamd ediyoruz. Geriye dogru baktigimizda, yayincilik alaninda bu isin çok eskisi olan ve on yillar önce yayina baslayan dost ve kardes dergilerin içinde dergimizin kisa sürede yerini aldigini görmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Tabii bu tek basina bizlerin basardigi bir sey degil. Bu dergi, ilkelerinden taviz vermeden belirledigi kulvarda yol almaya devam ediyorsa bundaki en büyük pay okuyucumuzun destegi ve duasi, büyüklerimizin de himmet ve bereketidir. Çok sükür, sekiz ay sonra bugün çok daha iyi ve güçlüyüz. Her sayiyi bir önceki sayinin üstüne koyup yükseldigimizi, bir nimetin sükür ifadesi olarak belirtmek istiyoruz. Elhamdulillah.

Ve bizden haberler...
Her sayi yeni bir sey yapmaya çalisiyoruz. Ilk sayidan itibaren bu yenilikler devam etti. Bu sayimizda da yeniliklerimiz var. Usta çizer Hasan Aycin, bize özel çizgileriyle her sayi dergimize misafir olacak. Tasavvufun temel kavramlarina dair çizgilerin dergimizi çok güçlendirecegini rahatlikla söyleyebiliriz. Sorgu-Sual basligi altinda baslattigimiz yeni sayfamizin da ilgi çekecegini düsünüyoruz. Ayrica Sizden Gelenler sayfamiza sizleri de konuk edecegiz. Gönderdiklerinizi burada degerlendirmeyi, zamanla buradan dergiye yazar devsirmeyi bile hayal ediyoruz.

Önümüzdeki aylarda okurumuzu bekleyen yeniliklerden Birisi de Aile ve Çocuk Eki olacak. Hazirliklari devam eden ekin, dergimizden asagi kalmayacagi, ailelerin ve özellikle de çocuklarin büyük begenisini çekecegini umuyoruz.

Ilim ve Irfan söylesileri basliyor
Dergimizin öncülügünde artik salon programlari düzenlemeye de baslayacagiz. Geçtigimiz ay Kutlu Dogum vesilesiyle Izmir ve Bursa’da basariyla icra ettigimiz programlarimizdan da cesaret alarak düzenli olarak söylesi ve konferanslar düzenleyecegiz. Insallah önümüzdeki aydan itibaren Türkiye’nin çesitli bölgelerinde bu programlarda sizlerle bulusacagiz.

Üç aylar basliyor, haberiniz olsun
Son olarak, 11 Mayis’ta mübarek üç aylarin baslayacagini da buradan sizlerle paylasmak istiyoruz. Malum Recep ayinin ilk persembesi Regaib Kandili olarak kutlaniyor. Bu vesileyle, üç aylarin hayirlar getirmesini, Regaib gecesinin mübarek olmasini diliyor, Efendimizin (sas) duasiyla dua ediyoruz: “Allah’im, Recep ve Saban’i hakkimda hayirli kil ve beni Ramazan’a ulastir.”

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016