Nisan bütün Islam dünyasi için Peygamber Efendimizin “kutlu dogum”u olmasi sebebiyle bastan sona bahar ve mevlid olarak idrak edilmektedir. Ilim ve Irfan dergisi bu aya özel bir dosya ile, Resulullah Efendimizi gönüllerde yasamanin ve yasatmanin heyecaniyla dolu dolu bir sayiyla okuruna sunuluyor.

Kainatin, hayatin ve tasavvufun merkezinde yer alan âlemlerin sultani Resulullah Efendimize olan hissiyat, “Bahar O’nun adinin degdigi yerdir.” mustusuyla dergide anlam kazaniyor.

“O ki, O’nun için variz” üst basligiyla dokunan yazilarin her bir satiri Efendimizi hayatindan çizgileri bugüne tasiyor. Dosya kapsaminda usta kalem Ahmet Tasgetiren, Ismail Acarkan, Hamza S. Toprak, Selim Hasimoglu ve Saadettin Acar’in yazilari yer aliyor.

Orta sayfada Irfan Kaynagi kösesinde Seyh Muhammed Muta’ Haznevi dosya çerçevesinde “Bizi Bizden Çok Seven Bir Kutlu Peygamber” baslikli yazisinda “kutlu nebinin” ashabina ve ümmetine olan sevgisini anlatiyor. “Hazret-i Peygamber bu ümmet için bir nimettir. O bu durumu suna benzetir: “Benim ve sizin haliniz su adamin durumuna benzer. O adam bir ates yakmis, bu atese kelebekler ve çekirgeler düsmeye baslamis, o da onlari atesten uzaklastirmaktadir. Ben sizi belinizden tutup atesten aliyorum, sizse elimden kayiyorsunuz.” Kutlu nebinin ashabina, ümmetine verdigi bu örnek, bizi uyarmak, sakindirmak; Allah’in haramlarini islemekten ve günaha düsmekten korkutmak içindir.” diyen Seyh Muhammed Muta’ Haznevi dogru yola iletilmemiz hususunda Efendimizin sefkat ve merhametine vurgu yapiyor. Ahmet Tasgetiren ise, “Kur’an’la Resulullah’la Dirilmek” baslikli yazisinda mü'minin hayatinin, bütün varliginin, her an Rabbi ile birliktelik idraki içinde ve Resulullah'i temessül ederek biçimlenecegini ortaya koyuyor.

Genis bir irfan havzasi
Ilim ve Irfan, dosyanin yaninda özgün yazi ve incelemeleriyle göz dolduruyor. Hüsnü Geçer, Naksibendi-Haznevi yolunun kurucusu büyük mesale Seyh Ahmed Haznevi’yi (ks) hizmetleriyle bugüne tasirken; Muhammed Uysal okuru Pakistan’i besleyen bereketli topraklara, Lahor’a götürüyor. “Islam sevgi ve ask medeniyeti ise bu medeniyetin tuglalaridir zikir… Zikreden insanlar çogaldikça yeryüzünde nur halelerinin sayilari artacak, hatta bu haleler iç içe girecek demektir.” diyen Mehmet Çetin, kâinatin zikir halinde olusunu hatirlatiyor. Mona Islam’in kaleme aldigi “Gökkusagini Merdiven Yapmak” yapmak baslikli yazi, son derece renkli üslubuyla çokluktaki birligin güzelligini gözler önüne seriyor. Selahattin Yildirim ise, sahabeyi yücelten iyilik duygusunu bizlere hatirlatiyor.

Ailemiz sayfalariyla da anne, baba ve çocuklarin gözdesi haline gelen Ilim ve Irfan, ellerden düsmeyecek bir sayi ile okurunun gönlüne hitap ediyor.

Ilim ve Irfan Dergisi irtibat tel: 0 212 694 98 98

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016