IRFAN KAYNAGI | Mart | 2019 | IRFAN KAYNAGI
Babam Seyh Hazretlerinden duydum, buyurdular ki: “Seyhin esigine yönelen ve dergahina gelen insanin bos dönmemesi gerekir yani geldigi sekilde geri dönmemesi icap eder. Sayet kendisinde bu ziyaret sonucu herhangi bir degisiklik, yararlanma ve manevi terakki meydana gelmezse o zaman bunca yorgunluga katlanmanin ne anlami vardir?”
Aziz kardeslerim, müridin elde ettigi menfaat ve yarar elbette ki maddi degil manevidir. Dünyevi degil uhrevidir. Siz de biliyorsunuz ki ne bizim sizden herhangi bir maddi beklentimiz var, ne de sizin bizden bir dünyalik beklentiniz söz konusu olabilir. Hayir! Sevgili kardeslerim, hayir! Bu yüzden buraya gelen ziyaretçinin yegane niyeti ve hedefi, sadece ve sadece Allah rizasi olmalidir. Kesinlikle baska bir gaye ve amaç düsünülemez!
Uhrevi istifadeden kastimiz sudur: Sizler, herhangi bir vaazi, nasihati, ögüdü ve dersi sadece dinlemek suretiyle fayda saglayamazsiniz. Dinlediginiz bu güzel seylerin tamamini öncelikle kendinizde, sonra ailenizde, ardindan çoluk çocugunuzda, yakin akrabanizda, konu-komsularinizda, dost ve sevdiklerinizde de uygulamaniz gerekir. Biz böyle yaptigimiz takdirde seyhin dergahina gelmenin bir faydasini elde etmis sayiliriz. Ancak o zaman tarikat adabindan yararlanma suuruna vardigimiz söylenebilir.
Eski vaziyetin devam etmesi, gafletin sürmesi; baska bir deyimle, herhangi bir Kur’an ayetinden, bir Peygamber sözünden veya anlatilan bir selef-i salihin kissasindan ibret almadigimiz takdirde bütün bu yorgunlugumuz tamamen -Allah korusun- bosa gider.

(Yazinin tamami derginin 79. sayisinda.)

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016