Ilim ve Irfan dergisinin Subat 2019 sayisi (sayi: 78) Mevlana Halid Bagdadi (ks) dosyasiyla çikti.
Ilim ve irfan rehberi, Naksibendi-Halidi yolunun kurucusu Mevlana Halid Bagdadi (ks) basta Türkiye olmak üzere Islam cografyasini derinden etkilemis büyük bir mürsiddir. Naksibendi tarikati ondan sonra Halidiye seklinde anilir olmus, Halidiler ilim ve tekke bakimindan Islam dünyasinda büyük roller oynamislardir.
Dosya kapsaminda Islim Gümüstekin asrin müceddidi Mevlana Halid Hazretlerinin portresini kaleme almis.
Doç. Dr. Ibrahim Baz, Halidiligi sünneti ihya ve ümmeti insa hareketi olarak ele almis, Halidilerin bu yoldaki hizmetlerini dile getirmis.
Prof. Dr. Süleyman Derin, Mevlana Halid Hazretlerinin seriat ve tarikat dengesini anlatmis.
Doç. Dr. Abdulcebbar Kavak ise ayni zamanda Divan’i bulunan, tecrübelerini Arapça, Farsça ve Kürtçe olarak kaleme aldigi siirlerinde dile getiren Halid Bagdadi’nin Divan’i üzerinden onun gönül dünyasindan tasanlari aktarmis.
Ilim ve Irfan dergisi arsivlik bir dosya ile Mevlana Halid Bagdadi Hazretlerini okurlariyla bulusturmus.
Derginin her ay orta sayfasinda sohbeti yer alan Seyh Muhammed Muta’ Haznevi bu sayida, kalbimize Allah’in zikrini ve sevgisini yerlestirelim, diyor.

Can gözüyle görebilmek
Prof. Dr. Ali Akpinar, namazin önemini ve Kur’an’daki namaz kavramini anlattiktan sonra, ömrümüzün iki namaz arasinda sona erecegini vurguluyor.
Prof. Dr. Süleyman Uludag basiret kavramini ele aldigi yazisinda basiretin ten gözüyle degil can gözüyle görmek olduguna isaret ediyor.
Dr. Mahmud Esad Erkaya Kur’an-i Kerim’deki peygamberleri anlatmaya devam ediyor. Bu sayinin konusu, Hazret-i Lut ve onu dinlemeyip helak olan kavmi.
Dr. Nurullah Koltas bu ay, tasavvuf büyüklerinden Hakim Tirmizi ile hasbihal ediyor. Cankat Kaplan, Macaristan’da kabri bulunan Gül Baba’yi ve nazli Budin’in mücahit dervislerini kaleme almis.
M. Nezihi Pesen Kirkambar sayfasinda dualarin dilinden dillerin duasini anlatmis. Kemal Özer, fitrafin çagrisina uymaya davet ediyor bu sayida da. Özer, tibbin büyük mürsidi Ibn Sina’yi ve onun el-Kanun fi’t-Tib adli eserini hatirlatiyor, tabip adaylarina.
Gülbahçe ekiyle birlikte her ay okuruna ulasan Ilim ve Irfan dergisi yürekleri isitmaya devam ediyor.

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016