Aziz kardeslerim, vaaz ve irsad makami çok yüksek bir makamdir. Babam Seyh Hazretleri ve kendisinden önceki büyük insanlar, kendilerini hiçbir zaman bu noktada yetkin görmediklerine göre benim gibi aciz bir insan kendisini bu noktada nasil yetkin görebilir?
Inaniniz ki aziz kardeslerim, can-i gönülden ifade ediyorum ki, ben, bu vaaz ve irsad makaminin ehli degilim. Etrafimda gördügüm bunca iltifatin ise kendi sahsim için olmadigini çok iyi biliyorum. Bu ilginin babam Seyh Hazretlerine olan vefanizdan kaynaklandiginin farkindayim; siz diyorsunuz ki, bu bizim seyhimizin ogludur; onun hirkasini giymistir; iste bu yüzden bana saygida kusur etmiyor ve etrafimda toplaniyorsunuz.
Sevgili kardeslerim, ben kendimi sizden çok daha iyi biliyorum; hani meshur ifadedir ya; denilir ki: “Mekke halki kendi geçitlerini çok daha iyi bilir.” Ayrica ben çogu kez kendi kendime su misralari mirildaniyorum; çünkü benim durumumu çok güzel ifade ediyor: Insanlar benim hakkimda iyi düsünüyorlar/ Oysa ben bu durumda degilim/ Tam aksine senin de bildigin gibi ya Rabbi/ Ben aciz bir kulum/ Görmesinler diye gözlerinden benim bütün kusurlarimi gizledin/ Beni örtecek çok güzel bir elbise giydirdin/ Dolayisiyla beni sevmeye basladilar/ Oysa ben sevilecek birisi degilim/ Demek ki baskasina benzettiler/ Ne olursun ya Rabbi kiyamette beni onlara karsi rezil etme/ Onlara karsi kiyamette bana destek ol Allah’im!
Aziz kardeslerim, maddi ve manevi eksiklik ve zayifligima ragmen sizlere kisa da olsa bazi seyler arz etmek istiyorum; yüce Allah’tan temenni ediyorum ki beni söyledikleriyle amel eden, sizleri de duyduklarinin en güzeline uyan kullarindan eylesin. O’nun (cc) her seye gücü yeter.

(Yazinin tamami Ilim ve Irfan dergisinin Agustos sayisinda; sayi: 72)

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016