ILIM VE IRFAN | Ocak | 2013 | ILIM VE IRFAN'DA BU AY...
Irfan dünyamiza yeni bir nefes getiren Ilim ve Irfan dergisi Ocak sayisinda dosya konusu olarak muhabbeti merkeze alip Allah ve Peygamber sevgisini isleyerek gönülleri kusatmaya devam ediyor.

Tasavvufla bütünlesen gönül ve irfan dünyamizin temel kavramlarini özellikle muhabbet boyutuyla yeniden gündemimize tasiyan dergi, ayni zamanda adinda tasidigi iki kavrami, ilim ve irfan çizgisini kendine eksen olarak belirliyor.

Muhabbet dosyasi kapsaminda dergide Mazhar Salih, Doç. Dr. Selahattin Yildirim, Ismail Acarkan, Doç. Dr. Süleyman Derin gibi kiymetli kalemler yazilariyla yer aliyorlar. Ismail Acarkan, sevginin Ilahî boyutunu islegi yazisinda: “Kamil insan Hak ile Hak olani sever. O, her seydeki “Ilahî veche”yi görür ve sever. Kamil insan Allah namina mahlûkattaki Ilahî vecheye teveccüh ve muhabbet eder. Bu Ilahî asktir.” diyor. “Gazzali’ye göre sevginin genel olarak dört sebebi vardir, bunlar; hayatta kalmamiza yardim edenler, bize iyilikte bulunanlar, iyiligi bize ulasmasa da genel olarak ihsan sahipleri, son olarak da bize benzeyenlerin sevilmesidir.” düsüncesini, “Allah’i Niçin Sevmeliyiz?” baslikli yazisinda Süleyman Derin açiklayarak cevap veriyor.  

Evliyaya muhabbet, Allah’a muhabbettir
Derginin orta sayfasinda Irfan Kaynagi kösesinde düzenli olarak sohbetleri yer alan Seyh Muhammed Muta’ el-Haznevi Hazretleri, “Evliya Muhabbet Allah’a Muhabbettir” baslikli yazisinda, muhabbetin veliler üzerinden etkisini ve Allah’a ulastirmasini isliyor. “Muhabbetle yapilan her amel zor olsa da kolaylasir, muhabbetsiz is ise kolay olsa da zorlasir.” diyerek bütün amellerimizdeki ve dinimizi yasama hassasiyetimizdeki sevgi boyutunu gönüllerimize naksediyor. 

Dergide bu ay, en dikkat çeken bölümlerin basinda yenilenen Ailemiz sayfalari geliyor. Özellikle hanimlar ve çocuklar için bilgiyi, eglenceyi, görgüyü ve kültürü bir harmandan sunan sayfalar, dergi içinde özel ve ayri bir konumda duruyor. Bu sayfalarda Saadettin Acar Hz. Hatice annemizi anlatirken, Deniz Çiftçi “Hanimlar Mübarektir” diyor.      

Derginin bu sayisinda, Mehmet Çetin vefayi, Cüneyt Gökçe yeni yil muhasebesini, M. Nesim Doru Melayé Cizirî’yi, Mona Islam kanaati, Adem Dönmez Sam-i Serifi anlatirken Ahmet Birler kirkambar kösesinde tadimlik bilgileri dikkatlere sunuyor.

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016