ILIM VE IRFAN | Nisan | 2016 | ILIM VE IRFAN'DA BU AY...
Ilim ve Irfan dergisinin Nisan sayisi önemli bir dosyayla çikti. 56. sayisina ulasan Ilim ve Irfan dergisi önemli konulari tasavvufi bakisla ele almaya devam ediyor. Nisan sayisinda edep dosyasini isleyen dergi, edebi güzel ahlakin taci olarak niteliyor.
Dergide, dosya kapsaminda Yrd. Doç. Dr. Ibrahim Baz, Ismail Acarkan ve Said Yavuz yazilari yer aliyor.
Yrd. Doç. Dr. Ibrahim Baz, edep konusunu tasavvuf özelinde degerlendiriyor ve tasavvufun bütünüyle edepten ibaret oldugunu vurguluyor.
Ismail Acarkan, edebi fitratin çagrisi olarak ele aliyor, insanin bu çagriya kulak vermesi gerektigini hatirlatiyor.
Said Yavuz ise insani münasebetlerdeki incelikleri yani kaybolan edepleri yeniden dikkatlere sunuyor.
Dergide orta sayfada her ay sohbetleri yer alan Seyh Muhammed Muta’ Haznevi bu sayidaki sohbetinde muhtesem ve muazzam bir ahlak olan edebin önemini beyan ediyor.

Bahar, manevi açilimdir
Derginin bu sayisinda Prof. Dr. Süleyman Uludag Peygamber Efendimizi sevmenin ve O’na (sas) uymanin anlamini vurguluyor. Prof. Dr. Uludag, Peygamber Efendimizi en çok sevenlerin ve O’na en çok uyanlarin sufilerin oldugunu örnekleriyle ortaya koyuyor.
Prof. Dr. Ali Akpinar, ayetlerle Peygamber Efendimize duymamiz gereken sevgiyi anlatiyor. Prof. Dr. Akpinar, Rabbimizin, Efendimize olan sevgisini de ayetlerle ortaya koyuyor.
Meryem Inci Nur Babadag, Kuzey Afrika’nin manevi incisi, Ebü’l-Hasan Sazeli Hazretlerinin de mürsidi Abdüsselam bin Mesis Hazretlerinin portresini kaleme almis. Doç. Dr. Ahmet Albayrak iyilik kavramini ve iyiligin anlami
ni anlatiyor. Almak degil, vermek insani mutlu eder diyor, Doç. Dr. Albayrak. Hamza Toprak tevazu ve yüksek ahlak timsali Peygamber Efendimizin günlük hayatini hadis-i serifler ve ashabinin sözleri etrafinda beyan ediyor.
Islim Gümüstekin saf askin yolcusu Ahmed Gazzali Hazretlerinin portresini sunuyor okura.
Ahmet Edip Basaran, Samiha Ayverdi’nin Mesihpasa Imami adli romani etrafinda insanin anlam arayisina cevaplar ariyor.
M. Nezihi Pesen Kirkambar sayfalarinda tadimlik bilgiler sunuyor okura.

Muhterem Müslümanlar, acizane insanlara ögüt verecek ve onlari irsad edecek...

Çocuk fitratin en saf ve en temiz halidir. Bütün saflasma ve temizlenme süreçlerimizi çocuklasma süreci olarak da adlandirmak mümkün....

Ilim ve Irfan dergisinin Nisan 2024 sayisi yetimler dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016