ILIM VE IRFAN | Aralık | 2012 | ILIM VE IRFAN'DA BU AY...
Kisa zamanda, tasavvufun ana basliklarini merkeze alan yayin anlayisi ve hazirladigi dosyalarla bu sahada hakli bir yer edinen Ilim ve Irfan dergisi her sayisinda hayatimizda yeni bir pencere açmaya devam ediyor.

Tasavvuf birikimini, gelenegini, hayatini bugünü de kapsayacak sekilde yeni bir derinlikle yansitan dergi, bu alanda dengeli yayiniyla gönüllere hitap ediyor.

Dünyanin hakikatini görebilmek  
“Dünya Bir Gölgeliktir Ebedi Mülk Degildir” baslikli orta sayfa yazisinda, dünya hayatinin geçiciligi üzerinde durulurken, ebedi olan ahiret hayati için hazirlik yapilmasi vurgulaniyor. Seyh Muhammed Muta’a Hazretleri, “Biz çok vaaz dinledik ama ögütleri tutmadik, çok ibretlik durumlar gördük ama Allah’in ikram ettikleri disindakiler ibret almadi. Allah’a tevbe etmenin vakti geldi ve biz bunu “yapariz yapariz” diyerek hep geciktirdik. Allah’tan, fazli ve keremiyle gizlediklerimiz ve açiga çikardiklarimizla bütün günahlarimizi bagislamasini, ayiplarimizi örtmesini; Allah’a tam bir teveccühle yönelmemiz için hepimizi dogru ve selim bir akilla riziklandirmasini temenni ediyorum ki, böylece dünyanin hakikatini görebilelim.” diyerek, nefislerimizi bir kez daha uyariyor. Dosya kapsaminda Ahmet Birler, Selim Hasimoglu ve Selahhatin Yildirim’in yazilari dikkat çekiyor. “Dünya Arif Için Bir Aynadir” baslikli yazida Ahmet Birler, dünya hayatinin yerilmesinden ziyade, irfan boyutunda bu hayatin sufi için bir ayna göreviyle var olduguna vurgu yapiyor. Arifin ne dünyasi var ne de ahireti, diyen Birler, arifligin inceliklerini yeni bir bakisla ortaya koyuyor. Dünya sevgisini kalpten çikarmadikça, dünya ile bas edilemeyecegini söyleyen Birler, “Arif kalbinden dünyanin sevgisini çikarmistir. Bu sebeple dünya ona zarar vermez. Hatta arif kalbinden ahirete dair beklentileri de çikartmistir. Arifin ne dünyasi vardir ne de ahireti. Çünkü dünyasi ahireti için, ahireti de Rabbi içindir.” diyor.   

Dergide, Ebubekir Sifil bir kudsî hadisi degerlendirirken, Saadettin Acar Imam Gazzali Hazretlerinin portresini ortaya koyuyor. Zeki Bulduk okuru çok harika bir yere, Zanzibar açiklarindaki Tumbatu adasinin Islam dokusuna götürüyor.

Mustafa Miyasoglu, Kamil Yesil, Selahattin Yildirim, Mazhar Salih, M. Erdogan Bas; derginin Aralik sayisinda yazilariyla katki sunan diger isimler.

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016