ILIM VE IRFAN | Kasım | 2012 | ILIM VE IRFAN'DA BU AY...
“Marifet yolunda rehber” siariyla kisa zaman önce yayin hayatina baslayan ve büyük ilgi uyandiran Ilim ve Irfan dergisi Kasim sayisinda “Zikir: Unutunca hatirla, hatirlamayi unutma” dosyasiyla okurunu selamliyor.    

Temel irfanî, ahlakî ve tasavvufî kavramlari merkeze alarak, tarihî derinligi içinde ama günümüz hayatindan yansimalarini da vurgulayarak kendine has bir çizgi olusturan Ilim ve Irfan,  daha yolun basinda siarinin geregini yerine getirmenin heyecanini yasiyor.

Ilk sayisinda belirledigi “Ilim aklin yolu, irfan kalbin yolu” ilkesini hayata ve irfana bakisinin ana çerçevesi olarak ifade eden dergi, bu ilkenin her sayida saglamlasacaginin isaretini veriyor.

En güzel dosya konusu, zikir
Dervisin fikri ve zikri meseli derginin bu sayisinda anlam buluyor. Kasim sayisi zikir kavrami etrafinda, gönüllere mustu gibi dokunuyor. Ahmet Birler, “Bütün Ibadetlerin Cevheri: Zikir” baslikli yazisinda, zikrin hatirina isaret ediyor ve “Zikir, Allah’in bir ismini, bir sifatini, bir hükmünü, bir fiilini anmakla veya bir duayla ya da peygamberlerinden ve velilerinden bahsetmekle gerçeklesir.” diyor.

Derginin orta sayfalarinda düzenli olarak sohbetlerine yer verilen Seyh Muhammed Muta’ el-Haznevi (ks) ise, zikirden yüz çevirenlerin hüsranda oldugunu vurguluyor. Cennet, cehennem ve bu dünya için yeni anlamlar getiren Seyh Haznevi Hazretleri, bu noktada zikrin önemine isaret ediyor. Seyh Haznevi’nin sohbetinde asil dikkat çekilen bir baska husus ise maneviyat sahasinda. “Allah (cc) evliyalarini manevî hastaliklara muttali kildi ve onlara hikmet ve bu hastaliklari izale edecek bir sanat ikram etti” diyen Seyh Hazretleri, bu hastaliklarin tedavi yöntemlerini de belirtiyor.

Dergide, dosya kapsami disinda zengin yazi içerigi de dikkat çekiyor. Saadettin Acar, Imam Sâfiî Hazretlerini bir portre olarak anlatiyor. Ebubekir Sifil Hoca, ihmal edilmis, önemli bir konuyu ele aliyor. Kudsî hadisler konusu, devami gelecek olan yazilarla ümmetin dikkatine sunuluyor. Usta hikayeci Kamil Yesil, hepimizin özlemi olan bir konuyu hikaye dilinden tattiriyor. Irfanî derinlikli hikayeleriyle Yesil, okuru farkli bir dünyaya çekiyor.       

Ilim ve Irfan, kendi yolunda yerini ve yurdunu her sayi daha da kuvvetlendirerek okura ulasmaya devam ediyor.

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016