SAADETTIN ACAR | Eylül | 2015 | BASLARKEN
Bundan tam üç yil önce, yine böyle bir eylül ayinda yola çikmistik. Daha dogrusu asirlardir yürüyen o kutlu kervana, kökü ezelde olan ve dali ebede uzanan o yürüyüse biz de katilmistik. Davamiz vardi, heyecanimiz vardi ve arkamizda yüzbinlerin duasi vardi. Tabi büyüklerimizin himmet ve bereketi en büyük sermayemizdi. Evet, Ilim ve Irfan dergisi artik üç yilini geride birakti. Elinizdeki dergi dördüncü yilimizin ilk sayisi. Üç yil boyunca amatör ruhumuzu koruyarak, elimizdeki imkanlar ölçüsünde inandigimiz davaya hizmet etmeye gayret ettik. Içerik ve tasarim noktasinda daima en güzele talip olduk. Çünkü çiktigimiz yol en iyisini hak ediyordu. Biz de elimizden geldikçe isimizin hakkini vermeye çalistik. Ve bugün hâlâ heyecanliyiz, hâlâ davamizin derdindeyiz. Ve hâlâ dualarinizi hissediyoruz. Üç yil boyunca onlarca dosya, yüzlerce yazi ve makaleyi sizlere sunduk. Gündemin tuzagina düsmeyen ama gündelik ihtiyaçlari da iskalamayan bir dergi hazirla¬maya çalistik. Içerik kadar görselligi de önemsedik, iyi metinleri albenisi olan bir tasarimla sizlere sunduk. Bunun için de yazilari tamamlayan en iyi görselleri seçmeye çalistik. Bunu basardigimizi, hatasiz bir is yaptigimizi söylüyor degiliz. Yalnizca geride biraktigimiz 36 sayi boyunca bu hassasiyetle hareket ettigimizi, elinizdeki 37. sayida da ayni hassasiyeti korudugumuzu ifade etmek istiyorum. Yani ayni heyecanla, ayni ask ve sevkle yürümeye devam ediyoruz. Hamd olsun Allah’a.

Yeni bir yil, yeni bir tasarim
Ve simdi dördüncü yilimizdayiz. Yeni bir yila girerken, gördügünüz gibi logomuzdan baslayarak dergimizi büyük ölçüde yeniledik. Tasarimimizi elden geçirdik, süregelen çizgimizi de koruyarak degisiklikler yaptik. Kapaktan iç tasarimina kadar yenilenmis bir dergiyle huzurunuza çiktik. Daha dinamik ve hareketli, görsel açidan daha zevkli bir mizanpajla dördüncü yilimiza merhaba diyoruz. Çalisma arkadaslarimizin yogun gayretleri ve istisareler sonucunda yeni yüzümüzü siz degerli okurlarimiza arz ediyoruz. Umariz bu yeni adimimiz begenilir ve daha genis kesimlere ulasmamiza vesile olur. Sunu da ifade edelim: Yenilikler heyecan verici oldugu kadar bir riski de içinde barindiriyor ayni zamanda. Aliskanliklara müdahale etmek zordur çünkü. Okurun nasil karsilayacagini hesap etmeniz gerekir. Yayinci olarak okurun tepkisini dikkate almak zorundasiniz. Onu soke edecek, eskiyle baglanti kurmasini zorlayacak hamleler ters tepebilir. Bundan dolayi dergide radikal degisiklikler yerine klasik çizgiyi de koruyan müdahaleler yaptik. Ve eklemek gerekir ki yenilikler riskli oldugu kadar bir dinamizm de getiriyor. Açikçasi bu sayimizdan itibaren bu dinamizmi hissedecegimizi düsünüyoruz.

Gülbahçe çocuk eki hayirli olsun
Ayni sekilde Ailemiz ekininin yayinina da son verdik. Artik sadece çocuklara yönelik bir ek hazirlayacagiz. Aramiza yeni çizer ve yazarlar katildi. Yepyeni bir çizgi ve formatla, bastan asagi yeni olan bir ek planladik. Umariz çocuk ekimizin bu ilk sayisini, muhatabimiz olan çocuklarimiz begenir ve zevkle okurlar. Ve zorunlu sebeplerden dolayi yaptigimiz bir degisiklik daha var. Bu sayidan itibaren dergimizin fiyati 7.5 TL oluyor. Bildiginiz gibi üç yildir ayni fiyatla çikiyorduk. Giderlerimizin en büyük kismini olusturan kagit fiyatlari tamamen dövize endeksli oldugu için maliyetimiz neredeyse iki katina çikti. Döviz kurlarindaki artis sadece baski maliyetini degil ayni sekilde kargo ve diger ofis giderlerimizi de yüzde elli-altmis oraninda etkiledi. Ama tüm bunlara ragmen biz direndik ve fiyat artisina gitmedik. Fakat simdi bu durum bir zorunluluk halini aldi. Bundan dolayi üç yil sonra yaptigimiz bu mecburi fiyat düzenlemesini anlayisla karsilayacaginizi ümit ediyoruz. Yenilenen Ilim ve Irfan dergisinin 37. sayisini bu heyecanla takdim ederken; yaklasan Kurban bayraminizi da tebrik ediyoruz. Allah Teala’dan bu mübarek vakitleri Islam âleminin kurtulusuna vesile kilmasi için niyazda bulunuyoruz. Sulhun ve sükunun hakim oldugu bir dünyaya uyanmak duasi ve temennisiyle hepinizi saygiyla, muhabbetle selamliyoruz.

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016