Kardeslerim! Eger Islam büyüklerinin ve aziz ümmetin degerini ögrenmek için tarihin sayfalarini çevirecek olursak açik bir sekilde sunu görürüz: Efendimiz Muhammed’in (sas) davetinin ortaya çikisindan sonra, ümmetin birliginin saglanmasi, zafere ve basariya ulasmasi, ilerlemesi, asaletin zirve noktalarinda onurlu bir hayat sürdürmesi ancak O yüce insan, ilk ögretmen ve seçkin kulun getirdigi ahlaki ilkeleri benimsemesiyle mümkün olmustur.

Sunu; Allah’a muhtaç bir kul olarak, nefsiyle mücahede eden herkese, özellikle de mutluluk ve faziletlere ulasmak için tüm vaktini ve ömrünü harcayanlara söylüyorum: Hakiki saadetin zirvesine, fazilet ve basarinin en son noktasina ancak, Hazreti Muhammed Efendimizin (sas), hayatiyla bize gösterdigi o mükemmel ahlaki donanmakla ulasilir. Islam seriatinin baglayiciligi altina girip Efendimizin sakindirdigi kötü sifat ve sapik davranislarin her türlüsünden uzak durmakla gerçek mutluluk elde edilebilir. Bunun disinda baska bir yol yoktur.

Güzel ahlakin zirvesi, Hz. Peygamber’dir
Kardeslerim! Allah (cc) Peygamber Efendimiz’i (sas), bütün âlemlere müjdeleyici ve uyarici olarak göndermis, O’na kendisinden öncekilerin ve sonrakilerin ilmini vermis, O’nu en yüce ahlakla güzellestirmis, en güzel ve en temiz sifatlarla süslemis, daha da ötesi su muazzam iltifatina mazhar olmustur: “Hiç süphesiz Sen yüce bir ahlak üzere yaratildin”(Kalem/4) Bir kul için bundan daha ileri bir övgü ve sena olamaz.

Güzel ahlak, insanin donandigi en yüce seydir. Bu yüzden Hz. Peygamber bizlere, güzel ahlakta bir ideal ve en güzel örnek olarak gösterilmistir. Hz. Peygamber’in gönderildigi topluluk, sert bir tabiata ve kötü geleneklere sahipti. Cömertlik ve cesurluk gibi erdemlere sahip olmakla ve onlarla övünmekle birlikte toplum ahlaki açidan çökmüstü. Iste Peygamber Efendimiz (sas) bu topluma bir güzel ahlak nümunesi olarak gönderildi ve “Ben, güzel ahlaki tamamlamak için gönderildim” mübarek sözleriyle de bu noktaya dikkatlerimizi çekti.

...

(Yazinin devami Ilim ve Irfan Dergisi Ekim 2012 sayisinda...)

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016