SAADETTIN ACAR | Eylül | 2013 | BASLARKEN
Ikinci yila girerken...

Bundan tam bir yil önce bugünlerde, ilk sayimizin heyecanini yasiyorduk. Bu bir dogum sevinciydi. Aradan bir yil geçti ve Allah’a çok sükür, dergimiz 13. Sayiyla birlikte ikinci yilina girmis oldu. Farkli çevrelerden ilgi gördük, övgü dolu mesajlar aldik. Genellikle iyi seyler duyduk, bu derginin yayincilik alaninda bir boslugu doldurdugu ifade edildi her firsatta. Bizi çok mutlu eden mesajlar, tebrikler, tesekkürler aldik. Ama bunlarin hiçbirini kendimizden bilmedik, kendi hanemize yazmadik: Simarmadik. Ilk günkü gibi azim ve heyecanla yol almaya devam ettik. Allah’in lütfu ve ihsani, dualarina çokça önem verdigimiz büyüklerimizin himmeti, en güvendigimiz dayanak oldu. Onlarin maddi ve manevi destegi en sikintili anlarimizda yolumuza isik saçti, bizi diri tuttu. Neticede, Türkiye’de su kadar tecrübeli, kidemli dergi vardi. Yeni çikmis genç bir dergi, su kadar zamanlik birikimi ve tecrübesi olan dergiler arasinda kendine bir nasil yer açabilirdi ki, bu dua ve destekler olmasa. Ve tabi siz degerli okurlarimizin her an hissettigimiz varligi bizler için moral ve direnç kaynagi oldu. Allah’tan dilegimiz bizi istikamet üzere tutmasi ve bu dergiyi, hayra ve berekete vesile kilmasidir.

Yeni bir heyecan: “Ailemiz”

Ilk sayimizi yayinlarken, ikinci yilin basinda derginin yaninda bir ek vermeyi planlamistik. Allah yardim etti ve bizi mahcup etmedi, hedefimize ulasmaya muvaffak olduk. Bu sayimizla birlikte her ay “Ailemiz” ekini vermeye basliyoruz. Öylesine bir ek olmasin, dergimize layik olsun, tasarimiyla, içerigiyle derginin yaninda iyi dursun istedik. Bunun için epey bir zaman ön hazirlik yaptik. Ve iste simdi elinizde... Bakinca, siz de dolu dolu bir ek oldugunu, ciddi bir emek ve birikim tasidigini fark edeceksiniz. Tabi bu ilavenin ilk sayisi oldugundan, ufak tefek eksiklikler olabilir. Zamanla daha da güzellesecek ve zenginlesecektir. Sizden gelecek öneri, destek ve katkilarla çok daha iyi olacaktir insallah.

Allah, onu korusun...

Dergimizin ilk sayisindan itibaren Irfan Kaynagi bölümünde sohbetleriyle müserref oldugumuz, bu derginin maddi-manevi hamisi ve en büyük destekçisi muhterem Seyh Muhammed Muta' Haznevi Hazretleri, malumunuz, geçtigimiz günlerde kalbindeki bir rahatsizliktan dolayi anjiyo oldu. Allah’a çok sükür ki, Seyhimize basarili bir müdahalede bulunulmus ve kalbindeki sikinti giderilmistir. Bundan dolayi mutluyuz, mesruruz. Bu vesileyle kendilerine saglik ve afiyet diliyoruz. Allah’tan ümmetin irsad ve islahi için ona bereketli bir ömür ve muvaffakiyetler nasip etmesini diliyoruz.

“Dua dua, eller karincalanmis..”

Ve son olarak sunu ilave edelim: Içinde yer aldigimiz yakin cografya basta olmak üzere, Islam dünyasi büyük sikintilarla bogusmakta, çok zor günlerden ve imtihanlardan geçmekte. Tüm Islam ülkeleri içeriden ve disaridan devasa sorunlarin altindan kalkmaya çalisiyor. Bunlarin tabi siyasi, sosyolojik, iktisadi ya da ideolojik birçok açiklamasi vardir. Sebebi her ne olursa olsun Müslüman kardeslerimizin duamiza ihtiyaci var. Çünkü duamizdir bizi kardes kilan, bizi birbirimize yaklastiran. Duamiz olmasa, Allah katinda da hiçbir kiymetimiz olmayacak. Öyleyse, el açip yalvaralim, dua edip gözyaslarimizla seccadeleri islatalim: Içimizdeki beyinsizler ve hainler yüzünden bizi helak etme Allah’im! Bize kurtulus, uyanis ve dayanisma nasip et! Bizi, altindan kalkamayacagimiz sorunlarla imtihan etme! Içimizdeki salih kimseler, yaslilar ve masum çocuklar hürmetine merhamet Allah’im, merhamet!

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016