SAADETTIN ACAR | Ağustos | 2013 | BASLARKEN
Gelin, bu bayram kardesligi yeniden yasayalim. Birbirimizin hata ve kusurlarina göz yumup yeniden sarilalim. Makam ve mevkimizi, sosyal ve siyasi statümüzü bir kenara birakip büyük Islam semsiyesi altinda gölgelenelim, serinleyip bir nefes alalim. Aramizdaki görünmez duvarlari yikalim, bizi birbirimizden ayiran ne varsa ortadan kaldiralim.

Gelin kucaklasalim. Uzun zaman görüsmeyen iki dostun ilk karsilasmasindaki gibi sarilalim birbirimize. Biz kucaklastikça günahlarimiz dökülecek çünkü. Biz merhamet ettikçe birbirimize, Allah da bize merhamet edecek. Biz birbirimize dogru yürüdükçe melekler yollarimiza gül dökecek.

Gelin, yeniden kardes olalim. Eskiden oldugu gibi. Renklerimizin, dillerimizin, irklarimizin engel olamayacagi, bilakis güçlendirip zenginlestirecegi bir kardeslik. Farklilarimizi zenginligine dönüstürecek bir kardeslik. Farsli Selman ile Habesli Bilal’in kardesligi gibi. Küllenmeye yüz tutmus bu kardeslik cevherini yeniden diriltelim. Ve gönüllerimizi, kendisine yük olan kibirden, hasetten, nefretten kurtarip fitratimizin sesine kulak verelim. Bu gereksiz agirliklardan kurtuldugumuzda ne kadar hafifledigimizi, nasil da rahatladigimizi görecegiz.

Kardeslik kaderimizdir, ondan kaçamayiz
Birbirimiz için rahmet oldugumuzu, her birimizin imtihanin ötekinden geçtigini hatirlayalim. Evet, insan insanla sinanir. Birbirimize mecburuz. Müslümana pusu kurmaktan vazgeçelim, onu, yolundaki dikenlere ve tuzaklara karsi uyaralim.

Birbirimize yaklasalim. Yakinlastikça, kaynastikça arinacagiz çünkü. Parçalanip bölündükçe basimizdan sikinti ve musibetler eksik olmayacak. Aramizdaki buzlar eridikçe sorunlarimizin da bir bir çözüldügüne sahit olacagiz. Konustukça, birbirimize ne kadar yakin ve ne kadar muhtaç oldugumuzu anlayacagiz.

Ve kardeslerimiz için dua edelim. Bu cografyaya huzur ve baris iklimi hakim olsun, basimizdaki kara bulutlar dagilsin diye yakaralim Allah’a. Islam topraklari basta olmak üzere dünyadaki tüm Müslüman kardeslerimiz için el açalim. Bizler çünkü büyük Islam ailesinin dagilmis, saga-sola savrulmus fertleriyiz. Hasariliklarimiz olsa da, yanlislarimiz ve kusurlarimiz bulunsa da bizler kardesiz.

Evet, Müslüman Müslümanin kardesidir, onun sevinci ve arinma vesilesidir. Bundan dolayi birbirimizin kurdu ve düsmani degil, birbirimizin dostu ve siginagi olmaliyiz. Düsmanlik için degil dostluk ve yakinlasmak için vesileler aramaliyiz. Ve bayram gibi vesileleri bu amaçla iyi degerlendirmeliyiz.

Gelin bu bayram yeniden kuçaklasalim! Geçmise bir sünger çekip yeni bir sayfa açalim kardesligimizi hatirlayalim. Gelin, kardesligimizi yeniden kesfedelim!

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016