AHMET HAMDI UZUNYOL | Mayıs | 2015 | AYIN KONUSU
PEYGAMBER EFENDIMIZ (sas), BARISI VE KARDESLIGI SIAR EDINEN YENI BIR ÜMMET INSA ETTI
AHMET HAMDI UZUNYOL

Nisan her bakimdan rahmete, berekete vesile olarak geliyor ve geçiyor. Tabiatla birlikte bedenler de, kalpler de canlaniyor, tazelik buluyor.

Peygamber Efendimiz bu ayda, Hicri takvimdeki adiyla Rebiü’l-Evvel ayinda dogdu. Arifler, abidler, zahitler, sufiler, dinde derinlesen alimler, fazillar, kâmiller ilim ve irfanda öne çikan ne kadar zümre varsa hepsinin nihai noktasi, gayesi, ufku Efendimiz olmustur. Efendimize olan derin hürmet ve istiyakla gönüller kivam bulmus, bütün mertebe ve merhalelerde O’nun (sas) nuruna siginilmistir. Biçare ümmetler de O’nun (sas) sefaati ümidiyle kalplerini teselli etmektedir. Insanlik ancak O’nun (sas) nuruyla cahilligine son verebilmistir.

Bütün manevi hayat çizgisi ve sirlari içinde Efendimiz bir insan olarak dünyamizda yasamis, her haliyle bizlere rehber olmustur. Bugün bizler de ancak O’na (sas) tâbi olarak insanligimizda manevi yücelislere erebiliriz. Hepimiz için ölçü olarak, Efendimizin huy güzelligini Ebu Abdullah el-Cedeli söyle anlatiyor: “Hazret-i Aise’ye sordum: Resulullah’in ailesine karsi davranislari nasildi? O da söyle dedi: O (sas) huyca insanlarin en iyisiydi; kötü söz söylemez, kaba ve çirkin davranmaz, çarsi ve sokakta kirici konusmaz, bagirmaz, ortaligi velveleye vermezdi; kötülüge kötülükle cevap vermez, suçluyu affederdi.” (Hilyetü’l-Evliya, Ebu Nuaym el-Isfahani)

O’ndan (sas) uzak ve hatta O’na (sas) aykiri hayat çizgisi bir insan için en büyük, en aci hüsrandir. Bizler, ömrümüzde bir bereket ariyor isek ancak Efendimizle ve Efendimizde bulacagiz bunu.

Ilim ve Irfan dergisi olarak üç yildir bu kutlu ayda Efendimize layik olabilmek ümidiyle Kutlu Dogum programlari düzenliyoruz. Bu sene önce, 12 Nisan’da Izmit’te Prof. Dr. Mehmet Emin Ay Hoca ile Peygamber Efendimizi andik. Ardindan 20 Nisan’da Bingöl’ün Genç ilçesinde bulustuk, Efendimize olan sevdamizla. Burada Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe yasatti bize Efendimizin rahmet iklimini. Son olarak da 26 Nisan’da, Seyhimiz, Mürsidimiz Muhammed Muta’ Haznevi’nin de katildigi programda, Gaziantep’te, onbinlerce yanik yürek Efendimizin özlemiyle kalplerinden ve gözlerinden rahmet damlalari döktü.

Gaziantep’te tarihi gün
Sahinbey Kapali Spor salonunu hinca hinç dolduran onbinlerce Peygamber âsiginin katildigi Gaziantep’teki programda, is ve siyaset dünyasindan da çok sayida isim hazir bulundu. Program, Istanbul Süleymaniye Camii Imam-Hatibi Ekrem Nalbant Hocanin Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi. Programin açilis konusmasini yapan Harran Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cüneyt Gökçe, Ilim ve Irfan dergisi adina katilimcilari selamladi. Programda hazir bulunan Ak Parti Genel Baskan Yardimcisi Abdülhamit Gül’ün selamlama konusmasinin ardindan, Gaziantep Il Müftüsü Ahmet Çelik Peygamber Efendimizi anlatan bir konusma yapti. Gaziantep Üniversitesi Ilahiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mahmut Çinar da dinleyicilere ilim ve irfan merkezli bir hitapta bulundu.

Bu konusmalarin ardindan, Naksibendi-Haznevi tarikati mürsidi Seyh Muhammed Muta’ Haznevi Hazretleri kürsüye çikti. Seyh Hazretleri, yaptiklari konusmayla dinleyenlere adeta Asr-i Saadet’i dönemini yasatti. Seyh Muhammed Muta’ Haznevi Hazretleri konusmasinda özetle sunlari söyledi:

(Yazinin tamami Ilim ve Irfan dergisi Mayis (2015) sayisinda.)

Muhterem Müslümanlar, sahabe-i kiramdan rivayet edildigine göre Ramazan-i serif yaklastiginda...

Mübarek Ramazan ayinin gölgesi üzerimize düstü. Çok sükür yeniden ulasiyoruz bir kutlu zaman dilimine....

Ilim ve Irfan dergisinin Mart 2024 sayisi Ramazan dosyasiyla çikti....

IRFAN BASIM YAYIN DAGITIM SAN. VE TIC. LTD. STI.
Zafer Mahallesi Kurultay Sokak No:1/6 Yenibosna | Bahçelievler / Istanbul | Telefon: 0(212) 694 98 98
Copyright © 2012-2016